Mosógép szerviz

mosógép javításMosógép szervizként egyaránt javítunk hagyományos keverőtárcsás és automata mosógépet, mosó-szárítógépet, valamint szárító gépet. A folyamatos képzésnek köszönhetően mosógép szerelő szakembereink a Magyarországon forgalmazott mosógép márkák szinte teljes típusválasztékát tudják javítani. Az alkatrész beszerzés szintén megoldott, mosógép szerelő munkatársunk egyaránt tud gyári, vagy a gyárival megegyező, de kedvezőbb árú alkatrészt beszerezni a készülékekhez.

 

Mosógép javítás menete

Mosógép szerelő szakemberünk a mosógép javítást az Ön otthonában végzi. Miután elérhetőségeink valamelyikén leadta megrendelését, felkeressük Önt a megadott címen és időpontban. Az elmondott hibajelenség alapján mosógép szerelőnk megkezdi a hibakeresést. Szétszereli a mosógépet, és átvizsgálja. Miután megtalálta a hibát, tájékoztatást ad a mosógép javítás módjáról és a probléma elhárításának költségéről. A mosógép szerelés költsége tartalmaza munkadíjat, a kiszállási díjat, és az esetleges beépítésre kerülő alkatrészek árát is. A felhasznált alkatrészek beszerzéséről mosógép szerelő kollégánk gondoskodik. A mosógép szerviz során előfordulhat olyan, hogy a mosógép egyes alkatrészeit (dob és csapágy, motor, vezérlő elektronika) el kell szállítani, mert csak műhelyben lehet javítani. Az alkatrész beszerzés idejéről, vagy az elszállításról mosógép szerelő kollégánk tájékoztatja Önt. A tájékoztatás után ha Ön elefogadja a mosógép javítás módját és költségeit, szerelőnk elkezdi a mosógép szerelését. A mosógép szerviz végén mosógép szerelő műszerészünk egy alapos próbának veti alá a mosógépet. Minden funkcióját kipróbálja, ellenőrzi, hogy nincs-e  szivárgás a vízrendszerben, stb.... A teszt végén mosógép szerelő szakemberünk összeszereli a gépet. A megjavított készüléket visszaállítja a helyére és átadja Önnek. Mosógép szerelő munkatársunk szívesen ad tanácsot a készülék karbantartásával kapcsolatban, hogy mosógépe minnél hosszab életű legyen. A mosógép javítás során előfordulhat, hogy a mosógép kora vagy a hiba mértéke esetleg az alkatrész magas ára miatt a mosógépet nem érdemes megjavítani és sajnos cserélni kell. Mivel mosógép szerelő szakemberünk nagy márka és tipus ismerettel rendelkezik ezért szívesen segít az új mosógép kiválasztásában is.

A mosógép javítás során alkalmazott díjszabásról itt talál információt.

A mosógép javítás során a szervizünk által beszerzett és a mosógép szerelő szakemberünk által beszerelt alkatrészre valamint az elvégzett munkára garanciát válalunk. 

Mosógép szerviz során felhasznált alkatrész beszerzés

 • A mosógép javítás során a kisebb és gyakrabban előforduló hibákhoz mosógép szerelő szakemberünk szinte azonnal tud alkatrészt biztosítani.
 • A nagyobb mosógép alkatrészeket megrendeljük.
 • A megrendelés előtt az alkatrész áráról és várható beérkezés időpontjáról mosógép szerelő kollégánk telefonon értesíti Önt.
 • Az alkatrészek beérkezési ideje márka és gyártó függő, ezért előfordulhat, hogy 1-2 hét is eltelhet a megrendeléstől a beérkezésig!
 • Mivel egyre több gyártó és forgalmazó előleget kér (Esetenként ez a teljes vételár is lehet!) a nagyobb értékű mosógép alkatrész ( vezérlő elektronika, főmotor stb...)beszerzése előtt , ezért szervizünk is csak az előleg megfizetése után tudja megrendelni ezeket.
 • Az előleg pontos összegéről minden esetben mosógép szerelő munkatársunk tájékoztatja Önt.
 • Az előleg befizetése után az alkatrész rendelés lemondására nincs lehetőség!
 • Szervizünk mosógép alkatrész és tartozék beszerzésével, értékesítésével nem foglalkozik !
 • Alkatrészeket kizárólag csak a mosógép szerelő szakemberünk által elvégzett mosógép javításokhoz áll módunkban biztosítani!

Egyszerűbb hibák amit mosógép szerelő nélkül Ön is el tud hárítani

 • Hibajelenség : A gép nem működik !
 • Mi lehet az ok :  A gép nincs feszültség alatt !
 • A mosógép szerelő tanácsa : Ellenőrizzük, hogy: a dugó be van-e dugva a konnektorba, van-e feszültség a konnektorban, hibátlan-e a hálózati biztosíték.
 • Hibajelenség : A gép működés közben mozog.
 • Mi lehet az ok : A szállítási rögzítők nem kerültek eltávolításra. A gép nincs jól kiegyenlítve
 • A mosógép szerelő tanácsa : Távolítsuk el a szállítási rögzítőket. Az állítható lábak segítségével egyenlítsük ki a gépet.
 • Hibajelenség : A gépből folyik a víz.
 • Mi lehet az ok : A szűrő nincs jól rögzítve. A bevezető cső nincs jól rögzítve a géphez vagy a vízvezetékhez.Az elvezető cső kicsúszott.
 • A mosógép szerelő tanácsa : Rögzítsük a szűrőt. Rögzítsük erősen a bevezető csövet. Rögzítsük az elvezető csövet. 
 • Hibajelenség : A gépbe nem folyik a víz
 • Mi lehet az ok : Zavar a víz befolyásánál. 
 • A mosógép szerelő tanácsa : Ellenőrizzük, hogy: nyitva van-e a vízcsap, a bevezető csőben lévő szűrő tiszta-e.
 • Hibajelenség : A víz gyengén vagy egyáltalán nem folyik ki a gépből.
 • Mi lehet az ok : A vízelfolyás eltömődött.
 • A mosógép szerelő tanácsa : Ellenőrizzük, hogy: tiszta-e a szűrő, nincs-e összecsavarodva az elvezető cső, a lefolyó (szifon) nincs-e eltömődve .
 • Hibajelenség : A ruhán mosószer maradt
 • Mi lehet az ok : Ez nem a mosógép gyenge kimosásának, hanem a foszfátmentes mosószerek használatának következménye - mivel ezek vízben nem oldódó anyagokat (zeolitokat) tartalmaznak a víz lágyítására. Ezek az alkotórészek a ruhára tapadhatnak.
 • A mosógép szerelő tanácsa : Mossuk ki a ruhákat még egyszer. Használjunk folyékony mosószereket, amelyek nem tartalmaznak zeolitot. Kefével próbáljuk meg eltávolítani a mosószer nyomait a ruháról. Válasszunk intenzív mosást vagy áztatást.

Hasznos tanácsok a mosógép használatához

Mosógép szerelő szakemberünk mosási és energiatakarékossági tanácsai:
Mosás előtt a ruhaneműket válogassuk szét fajtájuk, szennyezettségi fokuk és színtartóságuk szerint. A mosási program kiválasztásánál vegyük figyelembe a ruhák cimkéin található jelzéseket. Az új színes ruhákat először a többi ruhától elkülönítve mossuk ki. Erősen szennyezett ruhák esetén kisebb mennyiséget mossunk és adjunk hozzá több mosószert. A makacs szennyeződéseket mosás előtt kenjük be speciális folttiszítószerrel, ami energia-megtakarítást eredményez számunkra. Kevésbé szennyezett ruhanemű esetén használjunk rövid programot és csökkentsük a mosási hőfokot, ezzel akár 50% energiát is megtakaríthatunk. Energiatakarékossági okokból, illetve a gép jobb működési hatásfoka érdekében nem javasolt nagyon kis mennyiségű ruha mosása. Mosás előtt ürítsük ki a zsebeket, zárjuk be a zipzárakat és egyéb fémkapcsokat, amelyektől a lefolyó eldugulhat vagy a ruha, illetve a gép belső része megsérülhet. Az összehajtogatott ruhákat a dobba helyezés előtt lazítsuk meg. Csak gépi mosáshoz való mosószereket használjunk. A mosóporokat és a folyékony mosószereket a gyártó utasításainak megfelelően adagoljuk Klór-alapú fehérítők használata nem javasolt, mert károsíthatják a fűtőszálat. A mosószert közvetlenül a dobba is adagolhatjuk. Sűrű, folyékony ápolószerek használata esetén javasolt azok vízzel való hígítása, Folyékony mosószerek esetén nincs előmosás. A különösen érzékeny ruhaneműt (női harisnyák, érzékeny alsónemű, stb.) helyezzük külön mosó zacskóba. Magasabb fordulatszámnál kevesebb nedvesség marad a ruhában, így a szárítógépben való szárítás gazdaságosabb és gyorsabb. Az adagolóedénybe ne tegyünk összecsomósodott mosóport, mert ettől eldugulhat a mosógép csöve.